söndag 30 september 2007

Disig höstpromenad

Igår var det grått och disigt och tråkigt. Kände mig lite deppig men tänkte om! en sån här dag är till för att utmanas. Så jag tog på promenadskorna greppade kamerna och gick ut i det gråa diset. Och se visst fanns det färg och sköna ögonblick lite överallt. Bara man tittade lite.

Ser nästan lite mystiskt ut när det är disigt.


Höstfärger


Flerhöstfärger


Vilsamt


Nere vid vattnet


Höstkänsla även här!



Vattnet är en perfekt bakgrund till närbilder.


Ett ögonblick var den där ovanför mig och tittade på mig nästa ögonblick var den borta.

fredag 28 september 2007

Funderingar

Blu-Ray!



Jag funderar så!

Undras hur gammal du är och vad du gått igenom! Djurhjälpen har tagit hand om dig sedan slutet på mars. Jag vet att du levde som hemlös i en närliggande kommun. En snäll människa har gett dig mat och du har sökt dig till människor och värme, tydligen tog du dig in genom en kattlucka blodig och skadad. Kanske för att få hjälp när livet där ute blev för hårt?

Hur som helst vad gjorde du innan? Vem har en gång övergivit dig? Det märks så tydligt att du måste ha haft mänsklig kontakt. Du är inte rädd för oss tvärtom du vill så gärna ha kontakt. Du älskar kontakt och är nästa lite för ivrig i kontakten ibland. Maken blir rädd när du kärleksbiter men han börjar lära sig han också. När man går förbi så sveper du ut med tassen bara för att få en nära och kunna buffla lite.

Ditt sätt att ta hand om Elthon är otroligt, både maken och jag blir helt tårögda. Jag visste inte att en katt kunde vara så omhändertagande, otroligt att se! Och du är inte bara omhändertagande du är tålmodig också, trots att du är stel så låter du Elthon leka och studsa runt dig. Ok, Elthon börjar bli större och du säger till honom ibland men även det behöver den lille lära sig! Blu-Ray en läromästare :-)



Men jag kan inte förstå!
Vad hände? Du måste ha varit underbart söt och go som liten kattunge. Tröttnade någon på dig? Övergav någon dig? Hur kan man göra så?

Men en sak är säker här är du älskad och respekterad. Du blir aldrig övergiven igen!

torsdag 27 september 2007

Humlor

Att det finns humlebon har jag fått klart för mig :-)

Hittade lite mer info och att det bara är drottningarna som överlever vintern var en nyhet, det känns lite sorgligt.

Läs mer här nedan:
Hos varje humleart finns det tre olika typer av individer: Drottning, arbetare och hanar. I ett humlebo är drottningen störst, arbetarna är hennes döttrar och hanarna hennes söner. Hanarna är ofta lite större än arbetarna men tydligt mindre än drottningen.

Drottningen och arbetarna har spetsig avslutning på bakkroppen där gadden sitter. De kan också samla pollen på bakbenen. Hanarna har avrundad bakkroppsspets, längre antenner, smalare bakben och samlar aldrig pollen.

Hanar och arbetare lever ungefär i tre veckor, som mest lite längre beroende på hur hårt de arbetar, hur varmt det är och om det finns tillräckligt med mat. Drottningen lever ungefär i ett år och är den enda som övervintrar.

På våren bygger drottningen upp ett nytt samhälle och dör nån gång under sommaren. I boet kläcks flera nya drottningar - hennes döttrar som lever till nästa sommar.

info hämtad från:
http://www.snf.se/verksamhet/djur-natur/mernatur/humlespelet/faq.htm

Bilden från tidigare i sommar.


Lite annan kul info :-)
En långlivad myt om humlor är att de enligt fysiska lagar inte borde kunna flyga, och att det är en gåta att de flyger ändå. Denna myt blev populär på 1930-talet när en aerodynamiker beräknade att humlan inte kan skapa tillräckligt med lyftkraft på grund av sina relativt små vingar, låga flyghastighet och tunga vikt. Men det är dock inget bevis på att de inte kan flyga. Det är ett bevis på att humlor inte kan glidflyga. I verkligheten karakteriseras humlans flykt av en oscillerande vinge, som mer påminner om ett helikopterblad, än en flygplansvinge.

onsdag 26 september 2007

Vad och hur gör humlor?



Årets sista humlebild, eller?

Det känns kallt och humlorna börjar nog längta efter sin vintervila. Undras var humlorna gör under vintern? Sover dom? Var då i så fall? Nu när jag började tänka så slår det mig att jag inte ens vet var dom bor på sommaren? Hur får dom barn?

Näääää, nu blev det dags för lite efterforskning!

måndag 24 september 2007

Katthelgen!

De båda herrarna börjar förstå att dom verkligen bor här och att dom får stanna. I lördagskväll var första gången som de båda katterna var nere på nedervåningen och verkligen lekte med varandra. Ok Elthon var den som lekte och skuttade mest men Blu-Ray var med på ett hörn. Så kul att se dom. Både Elthon och Blu-Ray älskar mat och börjar spinna när dom får extra gott så som skinka och torsk. Elthon kan morra till när han äter sin skinka....måste hålla koll så att ingen annan tar hans gottebit :-)

Och sen har vi Elthons intresse för TV'n. Han tittar och det ser ut som han förstår också :-).

Jag är så glad att jag får lov att dela de båda herrarnas upplevelser.

Blu-Ray gillar inte riktigt min kamera så jag ville inte fotografera och störa när dom busade här nere. Jag har bytt objektiv så jag ska slippa vara så nära när jag fotograferar och kanske fungerar det bättre framöver.

Jobbig hon är med sin kamera!


Efter leken blir man trött men vill hålla lite koll ändå



Oj oj jag testar att blunda lite mer...missar nog inte så mycket


zzzzzzzzzzzzzzzz

lördag 22 september 2007

Skir








'

Höstvackert

Vilket härligt väder vi har idag. Vi har varit ute i trädgården hela dagen och plockat undan lite saker. Och naturligtvis fick kameran komma med ut en sväng :-)! Än blommar det ju. Det är rena terapin efter en jobbig vecka!

Min kärleksört trivs och blommar för fullt!

Klicka gärna på bilderna så får ni se dem lite större.

Höstvackert


Intensiv



Rudbeckian börjar visna ner lite men den är förtfarande vacker!


Mer bilder från idag kommer senare. Nu måste vi iväg och handla!

fredag 21 september 2007

Toys for boys :-)

Toys for boys :-)
Maken har köpt en ny helikopter, alltså modellhelikopter, en T-REX 600 Nitro Pro. (LindaLotta, han följde ditt råd trots att jag köpt större objektiv:-))

Intresset hos en av de andra killarna här hemma var tydlig....
WOW vad är det?


Sååååå cool...Ta en bild nu då!!


Husse är såååå häftig!


Blu-Ray ligger och sover, sånt här imponerar inte så mycket på en äldre vis gentleman :-))

I övrigt då! Jobbveckan har varit tung! Jag skulle vilja skriva mer men känner mig begränsad av att inte riktigt veta vem som läser bloggen. Många känner till den! Ja,ja det här är väl alla bloggares problem ibland. Det man skriver kan läsas av många och då får man ibland hålla inne med det man känner. Jag brukar då och då gå in på Stat counter och titta och det är rätt kul. IP adresserna avslöjar mycket ibland :-).

Nu är det helg och det röda vinet smakar gott :-)).


Uppdatering!

Jag ger mig Boys will be boys!

Den äldre vise gentlemannen kom ner och spanade, med stort intresse, på makens helikopter. Och när han var nere passade dom, Maken och Blu-Ray alltså, på att leka lite!

Kul :-)

onsdag 19 september 2007

Gosiga katter

Jag vet det har blivit mycket bilder på Blu-Ray och Elthon den senaste tiden. Och idag blir mer :-)! Just nu är det mina tassar som får all uppmärksamhet. Jag har inte fotograferat en blomma på jättelänge :-)

Båda börjar bli mer och mer hemma här. Vardagsrummet ser ut som en lekstuga och Elthon roar sig lite försiktig men han blir allt mer bekväm med oss :-).

Blu-Ray gillar fortfarande ovanvåningen och sängen däruppe bäst, men han kommer ner och inspekterar lite då och då. Han är enormt kelig och riktigt "bufflar" på oss när han gosar. Jag vet inte om jag inbillar mig men jag tycker att han blivit mer rörlig, kanske är det glukosgrejset som hjälper lite.

Att se hur de här två så väldigt olika katterna myser tillsammans värmer långt in i själen. Blu-Ray riktigt kramar Elthon ibland och Elthon spinner högt!

Se bara här:

Trötta katter


Mysigt att ligga nära


Omhändertagande


Gosa, gosa, gosa mycket :-)

söndag 16 september 2007

Söndag

Blu-Ray har börjat undersöka nedervåningen lite men fortfarande så är sängen på ovanvåningen favoritplatsen. Jag har ställt mat till honom där uppe, tycker inte han med sina stela leder ska behöva springa ner för trappan för att äta. Men han tar sig ner ibland för att kolla läget!

Sängen är skön :-))



Lille Ethon springer upp och ner och börjar bli riktigt modig nu. Han vågar släppa Blu-Ray ur sikte lite och det kan nog vara lite skönt för Blu :-). Elthon har inga problem med att jag vill fotografera honom hela tiden, han verkar nästan gilla det.

Måste kontrollera vad jag håller i handen och vad jag håller på med!



Tiden från full fart till djup sömn är kort :-)

lördag 15 september 2007

Underbara katter

Vilken energi det är i den lille. Osäkerheten och rädslan börjar släppa och nyfikenheten tar över. Mycket nya upplevelser för en liten katt! Det lär bli full fart framöver här. Redan nu får jag sopa upp jord från blommor som står på golvet. Elthon är en väldigt bra jordfräs :-)). Och just nu är det stor undersökning på gång, alla hörnor och vrår i hela huset ska kontrolleras. En underbar liten katt!

Blu-Ray tar det lugnt, han var lite orolig inatt och när vi vaknade låg han under byrån igen. Men han har flyttat sig och håller sig i sovrummet och arbetsrummet på ovanvåningen, han gillar inte riktig nedervåningen än. Men det kommer nog. Maken och Blu-Ray spelade lite fotboll med en liten boll ett tag nu på kvällen, kul och se att han har leklust. Och han är så kelig, bufflar ordentligt ibland. Men han är en kille med stor integritet och ibland blir det för mycket kel för honom och då säger han ifrån. Men han verkar trivas och ger lite kärleksbett ibland, ni vet sånna bett som inte alls gör ont bara gnuggar tänderna lite, och när det gäller Blu så har han tappat några av sina tänder! En underbar lite äldre katt:-)

Elthon väldigt intresserad av TV'n han tittar verkligen :-)

Gonatt

Vår säng är upptagen :-))

fredag 14 september 2007

Hemma :-)

Blu-Ray och Elthon har kommit hem!

Men det är lite otäckt med alla nya dofter och saker.

Blu-Ray pustar ut efter bilfärden.


En perfekt plats att vila upp sig på!


Trappor är lite konstiga...


Liten börjar bli lite modigare och vågar leka lite.


Gosig leksak :-)

onsdag 12 september 2007

Väntans tider

Jag mår så bra för idag har vi köpt:

* Kattmat
* Kattlåda
* En låg klösmöbel
* Kattleksaker....oj det var länge sen så mycket saker det finns :-))
* Glocosamin, ska vara bra till Blu-Rays leder!
* Kattvitaminer

Maken håller på och letar efter en hög klösmöbel. Han tar allvarligt på att vi nu får ett litet busfrö som måste ha sysselsättning. Han har även sett jättefina mysdynor/myshus till Blu-Ray :-)

Vi får vänta tills på fredag innan vi får hem Blu och bonusElthon.

måndag 10 september 2007

Från inget till....

Vilken dag!

Telefonen ringde, det var från djurhjälpen. Man var så glad över att vi visat intresse och dom tyckte att vi lät som ett perfekt hem för Blu-Ray! Blu är gammal och har lite ont i lederna, han har varit väldigt dålig och har antagligen råkat ut för en rejäl olycka. Hans ena tårkanal på ögat är förstörd så ögat rinner lite hela tiden. Varje halvår får han en kortinsonspruta för lederna. Veterinären tror han är runt fem år men djurhjälpen tror han är äldre. Hur som helst så har killen haft det tufft!

Hon som ringde från djurhjälpen var lite orolig för det fanns ett problem. De senaste veckorna har en kattunge sökt sig till Blu-Ray och han har blivit en fadersgestal för den lille. Kattungen som heter Elthon sover hos Blu-Ray och dom putsar och tar hand om varandra!

Och inte kan jag och Maken skilja dom åt! Så vad göra?

Härmed presenterar jag de blivande stolta ägarna till en äldre ruffig gentleman vid namn Blu-Ray och en ung halvvild busunge vid namn Elthon (eller E-ton som vi kallat honom idag):-). Det var länge sen jag hade en liten kattunge i min närhet!

Troligtvis får vi hem dem båda på torsdag kväll :-)! Och det känns så underbart bra!

Lite bilder från vårt besök hos Blu och E-ton på djurhjälpen ikväll!

Lite hungrig!


Trötter (färgen på filten .... titta inte så noga :-))


Sträcker lite på sig!


Liten kryper nära!


Söt


Lite blyg


Härligt svart!


Osså trött