onsdag 30 januari 2008

Läget hemma

Läget här hemma är ganska lugnt. Allt rullar på. Förberedelser för den stundande flytten är igång och bostadsproblemet är löst. Tack för all hjälp L :-). Vi kommer att bo strax utanför Lund och det blir ett hyresrättsradhus till att börja med, framöver får vi se...

Killarna verkar tycka att det varit rätt ok med semester. Dom trivs också rätt bra med att matte och husse saknat dom, mycket kel och gos blir det. Vår lille Elthon är en spinnmaskin idag och han ÄLSKAR gos. Eragon är lite spattigare men börjar man väl kela så är det såååååå skönt. Den killen är verkligen bra på att njuta :-)!

Blu-Ray som tidigare var mest nöjd med att bara vara är mer aktiv och vill vara med och gosa. Han kommer till och med fram och kräver gos ibland och det får han gärna. Han vill helst bestämma själv när han ska kelas. Han får dagligen en tablett Seraquin som är ett kosttillskott som är bra för hans artros och det har hjälpt. Blu är mer rörlig och det verkar som om han har mindre ont nu för tiden. Så har ni djur med stela leder kan jag verkligen rekommendera Seraquin.

Hur som helst så har vi världens gosigaste, finaste och härligaste katter som vi verkligen saknade på semestern.

Några nytagna trötta bilder på dom:

Ergon vilar på ställningen


Linslus Eragon sprang upp och ville vara med på bild när jag fotograferade Blu-Ray


Fine Go Blu-Ray


Spinnmaskinen Elthon


Mer Elthon

måndag 28 januari 2008

Barnen på Orinocodeltat!

Folket som lever på Orinocodeltat är ett nomadfolk, dom flyttar sin bosättning beroende på hur mycket vatten det finns i floden. Dom lever och bor där på deltat. Folket har börjat att anpassa sig till att det kommer folk och "tittar" på deras värld. Lite tråkigt kanske men det är väl så livet är.

På vårt hotell var det en av de anställda, en 18 årig tjej vid namn Mary, som var just från Orinocodeltat. Vi lärde känna henne lite i och med att hon jobbade i Internetrummet, trots att hon knappt kunde någon engelska så lyckades vi prata med henne.Jag visade henne mina bilder från Orinocodeltat och hon strålade :-)

Indianerna pratar ett eget språk. Vår guide som var en indian från Venezuela men från en annan del pratade en annan dialekt och förstod inte riktigt men var på väg att lära sig just denna dialekten.

Klicka gärna på bilderna

Anpassning till turismen. Barnen gör halsband och säljer till turister som kommer förbi!




Syster?


Kanoter på ingång!





Fullastad


Tittar noga


Tuff kille


Hej då...

söndag 27 januari 2008

Hemma igen

Ett snabbt inlägg!

Vi är hemma igen och katterna är hämtade. Dom har haft det superbra hos sina kattvakter. Vi börjar så sakta återhämta oss nu!

Resan kan summeras som det bästa och sämsta vi gjort. Fantastikst vackert land och resan till Orinocodeltat och naturreservatet Canaima var fantastiskt- Mer bilder kommer på bloggen om ett tag. Plus även för att det inte är så turistigt tillrättalagt än.

Minus. Maten var inge vidare och sen är jag besviken på hur slarvigt det är, kanske för att det inte är så turistigt tillrättlagt än. Där ligger sopor lite överallt. Till och med runt den närmaste omgivningen där folket bor. Man såg trädgårdar full av petflaskor och annat skräp. Förstår inte riktigt varför det verkar så lätt att hålla lite rent åtminstånde i sin närmaste omgivning! Men ....

Utsikt från hotellrummet!


Indanbarn i en flotte som kom mot oss när vi var i Orinocodeltat. Hon verkligen fångade mig!
Klicka på bilden


Vattenfall i Canaima


Drinkarna var goda :-))


Mer bilder och info kommer!

onsdag 9 januari 2008

Bloggpaus

Snart bär det iväg. Vi håller på och packar och fixar just nu. Det blir nog lite lugnt på denna bloggen ett tag framöver. Jag ska försöka lägga ut lite bilder men jag har ingen aning om hur internetuppkoppling är dit vi ska.

Men några kattbilder lär det inte bli på ett tag så här får ni hälsningar från grabbarna :-). Grabbarna mår bra och vår gammelman Blu har på något sätt blivit mer sällskaplig och ibland kommer han till och med fram till oss bara för att bli kelad, så himla härligt. Han är inte bara nöjd med att bo här han vill ha mer:-)

Och Blu fortsätter att hålla ordning på killarna här fixar han till Eragon!


Fina killen!


Måste fixa till sig själv osså!


Kattgodis är så gooooottttt :-)


Återkommer :-)

måndag 7 januari 2008

Äntligen

Jaaaa, äntligen. Nu är det gjort och nu kan jag avslöja min lilla hemlighet för er.

Idag har jag sagt upp mig :-)). Det ni tidigare så snällt hållt tummarna för har varit för ett jobb jag väldigt gärna ville ha. Jag fick det efter lite väntan och andra avbrott. Det blev även en liten justering som innebär att jag kommer att flytta hem till Skåne igen :-)))!!! Maken och katterna tycker detta är toppen. Stockholm är en underbart vacker stad och jag har trivts här men köerna tar för mycket tid från oss!

Det känns så bra och jag är så glad över det :-)))

lördag 5 januari 2008

Nästan en kilometer

Angel Falls i Venezuela är världens högsta vattenfall och har en fallhöjd på 979 meter Och tänk hit kommer vi att åka och då får jag egna bilder på detta :-).



Bilden lånad från: http://gosouthamerica.about.com/library/blVenpixCanaima12.htm

Vi kommer att bo på turistön Isla de Margarita precis utanför Venezuela men Maken och jag har bokat en resa in över fastlandet bland annat för att flyga över vattenfallet i ett litet plan *brrrrr*. Vi komer även att besöka Orinoco deltat där vi även kommer att sova en natt. Jag lovar att ta med mig kameran.

Snart :-)

fredag 4 januari 2008

Snart på väg

Sol, värme och svala drinkar! Om en vecka är de karibiska drinkarna väldigt nära för oss :-).


Ahhh om en vecka så sitter vi nu på planet till:


Gissa om jag längtar efter solen :-)))

Googla inte nu men Venezuela har världens högsta vattenfall, vi ska besöka det, kan ni gissa hur högt fallet är?

torsdag 3 januari 2008

Jägaren Elthon

Ute har det snöat idag! Faktiskt så mycket att jag fick leta fram snöskyffeln och ge mig ut och skotta lite. Det är ju bäst att passa på innan det smälter bort :-)).

Här inne har vi haft det varmt och skönt.

Måste berätta lite om Elthons utveckling. Han var ju lite skygg i början men det är han inte längre. Han har bivit en väldigt kelig och gosig katt som gärna är nära och håller koll hela tiden. Sover nära mig om nätterna och spinner hela tiden. Skyggheten är helt borta.

Han har även visat sig vara en väldigt bra jägare. Elthon älskar mina duntossor dom är hans egna lilla boplatser. Mina tossor ligger numera alltid på vardagsrumsgolvet och hit släpar Elthon alla sina offer! här hittar jag allt från vissna blommor och blad, till tetrapacksavrivningsgrejs. Han fångar saker överallt i huset och släpar dit. Han är också väldigt stolt över sina fångster och morrar om Eragon kommer för nära! Elthons fångst ju :-)

Dagens fångst blev en tetrapackavrivningsgrejs som matte tappade i golvet!

På plats under den ena tossan.


Ergaon tittar! Då morrar Elthon och bär iväg med sin fångst....bäst att flytta till den andra tossan!


Ensam med fångsten

tisdag 1 januari 2008

Livsnjutaren Eragon

Det får bli livsnjutaren Eragon som får illustrera min önskan om en god fortsättning på det nya året till er. År 2008, det låter bra eller hur :-)

Dagen idag har varit väldigt slö och långsam, alla katterna tyckte det var jobbigt med smällandet igår och då speciellt Blu-Ray som gick upp och gömde sig under byrån. Stackaren, Eragon och Elthon lockade fram honom efter ett tag och idag är han ok igen! Men usch för smällare!

Eragon gokatten visar här hur man NJUTER, något som man kanske borde ta till sig :-)

Gosa magen!


Måste vända på sig lite


Ahhhhhhh


Gooooseeee nosen


Visst vill man bara gosa med honom när han ser ut så där :-)