lördag 21 juni 2008

Midsommardag

Då behöver man ta det lugnt!

Kullsyskon! Syns det?


Liten har blivit stor och älskar att ta plats!


Ja....det här är vår Eragon :-))


Ray då, han är nöjd när han får ha sin favvofåtölj ifred! De små svarta killarna är idag större än han är och det blir trångt när dom vill ligga brevid!

fredag 20 juni 2008

En tur

Midsommarafton och vi tar det lugnt. Vi åkte ut en runda, i regnet, bara för att känna av omgivningen lite. Under resan upplevde vi störtregn, strålande sol, anrikt gammalt slott, väderkvarnar från förr och nu. Vi hälsade på vid ett minnesmärke över en sjöman som aldrig återkom till byn och kanske, kanske såg vi vår nya tomt!

Följ med på en tur i våra närliggande omgivningar.

Vallmo så mycket Skåne för mig!


Nu


och då


Underbara Skåne, ett vindkraftverk där i fjärran!


Trollenäs slott skymtar där


En sjöman som aldrig återkom. Minnesmärket uppsatt vid år 1000!


Kanske, kanske vår nya tomt? Där precis framför buskarna med de vita blommorna. Med en liten sluttning mot sydväst, öppet lugnt läge! Nu är det bara att fråga bonden om han vill bli av med den biten av sin mark....eller så hittar vi något bättre :-)


Ha en underbar midsommarkväll!

tisdag 17 juni 2008

Tisdag

Cyklade hem från jobbet idag nytt rekord 52 minuter. Helt underbart att kunna kombinera hemresa och träning :-). Härligt att bo så att man kan göra det. Cykelvägen är superfin förbi slott, herrgårdar, hästhagar, åkrar och en annan vindsnurra , en dag ska jag fotografera resan, då ni då får ni se det öppna landskapet :-).

Solen skiner och vardagsrummet är i ordning, nästa iallafall!

En bra tisdag!

söndag 15 juni 2008

Helguppgifter

Det är nästan bra att det regnar och båser där ute mest hela tiden för vi behöver fixa och greja inomhus. Bland annat så behöver vi mer arbetsyta i vårt nya kök och har nu börjat att bygga en köksö. Det blir nog bra. Bilden är från igår. Lägg märke till drinken som står på kanten, lite helgmys måste man ju ha :-). Ny bilder på hur det blev kommer när vi är klara.


Maken passar på att grilla och just då regnar det inte. Igår blev det grillad lax *mums*


Visst är dom härliga! Det är så kul att titta på allt som händer där ute!


Vacker kille!


Nära, nära, en riktig goskille har han blivit vår Elthon!

torsdag 12 juni 2008

Nya vyer

Nu är jag tillbaka och vi har fixat till en internetlösning som fungerar. Vi väntar på det dom kallar stadsnätet men det drar ut på tiden hela tiden så nu har vi en tillfälligt fungerande lösning!

Gissa om jag saknat er jag kommer ägna en hel del tid att läsa in så mycket jag kan från era bloggar.

Mitt nya liv går i full fart och jag ÄLSKAR mitt nya jobb, mycket, mycket att göra men oerhört kul. Vi har ännu inte fått riktig ordning här i huset men det kommer. Huset eller rättare sagt radhuset är helt ok. Mindre än vi hade innan men modernt och bra. Sen är arkitekturen lite intressant, huset är ett så kallat nyfunkishus, det har stora fönster och en inglasad del. Gissa om mina tomater och blommor har fått en bra start i livet den här våren :-). Och de tre fyrtassade älskar att sitta och spana på alla fåglar och annat inressant.

En liten glimt av från vår nya del av Sverige.



Samma katter men nya vyer!


Eragon i fönstret




Elthon vilar på sin stol i glasrummet


Återkommer snart! Ska nu titta in hos er :-)