lördag 30 augusti 2008

Tack!

Tack Alla för era kommentarer, er omtanke om oss och vår älskade Blu-Ray.

Det är tomt här och många tårar har runnit, Blu kommer alltid att vara saknad av oss! Han har lämnat tassavtryck i våra hjärtan och dom kommer att vara där för evigt. Trots sorgen så ska ni veta att vi är oerhört glada att vi fick ge Blu ett år, ett år med mycket gos och lyx för honom. Och hans båda skyddslingar kommer vi ta väldigt bra hand om dom är så fina killar båda två :-)

De båda svart gokillarna har tagit det hela bra, kanske är det så att dom förstår. Elthon har tagit över nattningen av oss och adderat lite av sig själv till det hela. Han inte bara nattar oss han stannar hela natten :-) helst vill han sova mellan oss.

Tack till er Alla igen!

tisdag 26 augusti 2008

En hjälte har lämnat oss

Världen är lite tystare idag.



Blu-Ray har fått somna in! Det gick inte mer nu hans hemlösa tid tog nu ut sin rätt. Det är tungt mycket tungt och tårarna rinner. Vår Blu-Ray var en kämpe och en hjälte och han har lämnat spår i mitt och Makens hjärta. Hans sätt att ta hand om kattungarna och då speciellt Elthon är helt enormt. Tack vare Blu-Ray fick Elton också ett nytt hem och även senare Eragon. Blu fick även mig att åter bli kattägare.

Finaste Blu! Så stort hjärta och så fin själ! Saknad för evigt!

Allt gick lugnt och fint till idag och veterinären verkade tagen även hon.

Alla katter behöver en mäniska att kalla sin egen och jag är oerhört glad att vi blev Blu-Ray's egna människor hans sista år i livet!

Tack fine Blu-Ray för att vi fick äran att ha dig i vårt liv!

Först en svart kattunge




Helt plötsligt två


och stora blev dom....


Tasstack!



Lite underhållning och spänning i tillvaron!










Alltid hos oss!


Tack Rayray!

lördag 23 augusti 2008

Bilder från idag!

Testar att lägga in bilder igen :-)

Idag blev det rostad tomatsoppa till förrätt, jag lagade lite extra så jag kunde frysa in.

Alla tomater är egenodlade. Visst ser dom underbart goda ut? Här är dom på väg in i ugnen för att rostas lite. Det gröna ni ser är egenodlade paprikor :-).


Här har ni soppan, den blev supergod! Tur jag gjorde mycket av den!


Lite bilder på Blu-Ray från idag.

Vår gokille.


En hjälte i allas hjärta.


Mysigt att ligga i soffan och "titta" på tv med husse och matte! Visst är han underbart fin!

Fungerande internet?

Kanske, kanske ska det fungera nu. Åtminstonde lite bättre än innan, Maken har hållt på uppdaterat och uppgraderat och en massa annat. Och detta till stor del utan att vår internetlverantör har engagerat sig.....

Det rullar på här. Dålilga saker som hänt är att jag som inte tycker om att gå till tandläkaren har fått göra det och inte bara en gång utan två gånger på en vecka! Att ha ont i tänder ÄR INTE kul och för tredje gången i mitt liv har jag nu fått pensilin utskrivet.

Blu-Ray mår inte så bra han har varit riktigt, riktigt låg han är just för tillfället lite piggare. Hans många år som hemlös tar ut sin rätt, artros och andra blesyrer visar sig allt mer. Go killen är gammal! Trots det så lägger han sig hos oss varje kväll och ska gosa ett tag, vi brukar säga att han nattar oss, och när vi släcker lampan så traskar han tillbaka till sin favvofåtölj igen. De två svarta vaktar och håller koll på honom men han vill inte längre ha dom intill sig och det har dom förstått. Mycket favoritmat får han av oss och det äter han men inte så mycket, men han gillar att få lite extra gott. Fine Blu!

Positivt då!
Jobbet är bra och jag trivs fortfarande väldigt bra.

Jag har bokat en resa nu till hösten. Den 19 oktober lämnar jag tillsammans med min svägerska höstrusket för en veckas sol och värme. Längtar redan!

Jag har en massa tomater, jag menar verkligen EN MASSA :-))

Och det verkar ju som om vår uppkoppling ska fungera.....:-)

Ikväll ska ta mig runt och läsa igom alla mina favoritbloggar som jag inte hunnit med på senare tid.

Återkommer :-)

måndag 11 augusti 2008

Internetproblem

Här är lite tyst för vi har problem med vår internetuppkoppling hemma....mycket problem!

Och inte kan dom hjälpa oss på 3-supporten!

Vill inte skriva vad jag egentligen tycker om dom!

Återkommer en dag!

lördag 2 augusti 2008

Dramatik en lördagskväll

Vår lille, lille Eragon har idag lärt sig att getingar ska man inte bita i!

Maken och jag sitter i köket och pratar helt plötsligt hör vi ett riktigt skrikmjau. Vi tittar ut i det inglasade rummet och ser Eragon förtvivlat strycka sig över kinden mad tassen! Sen springer han sin väg!

Vi hittar resterna av en geting på golvet! Usch vad jag blev orolig, tänk om det har tagit i munnen? Maken kopplar snabbt upp sig på nätet och läser om getingstick på katter. Tydligen har katter ett rätt bra egenförsvar mot dessa grymma djur. Det enda man ska hålla koll på är att det inte har tagit i munnen och i svalget!

Jag fick tag på den mycket olyckliga Eragon och kontrollerade hans mun! Ingen svullnad där men han var öm och varm vid sidan om munnen.

Och nu en timme efter så ligger han i sängen och är rätt svullen på kinden och han ser väldigt olycklig ut! Lilla go katten kommer nog aldrig mer att ta en geting! Han har lärt sig att de där svart-gula flygande sakerna gör ont!

Det är inte lätt att vara en liten (strax under 6 kilo) ung katt och lära sig livets faror!