Äppelmuffins med havretopping:
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel
Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn
Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min.
Sega chokladrutor
100 g smör eller margarin
2 ägg 3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en ungsform med måttern 20*25 cm. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör föriktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 minuter i 150 grader.
3 kommentarer:
Hej och tack för recepten! Nu vet jag vad jag ska pyssla med imorgon ;)
Hm, det här var ju nästan samma recept som kladdkaka... fast med bakpulver. Måste provas :)
sandra: Vassego :-)
mossfolk: Dom är otroligt goda!
Skicka en kommentar